Spring peuteraanbod

De peuters van de Talentencampus leren op de peuterspeelzaal een aantal belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken met andere kinderen, op je beurt wachten en eerlijk delen. We werken met het VVE-programma ‘Startblokken’. Dit sluit aan bij het programma van de nabij gelegen basisscholen. De peuters doen al hun activiteiten steeds binnen een ander thema. Deze zijn gelinkt aan de kernconcepten waar in de hele Talentencampus mee gewerkt word. Wij zorgen er voor dat in elk thema de verschillende ontwikkelingsgebieden aanbod komen door elke week activiteiten aan te bieden. Zo hebben we bijvoorbeeld bij het kernconcept groei en leven zaadjes gezaaid en gekeken welke dieren er op een boerderij leven en hoe de jonge dieren heten.

De kinderen worden gestimuleerd zichzelf zowel ‘creatief’, ‘constructief’, ‘cognitief’, ‘sociaal’ als ‘motorisch’ te ontwikkelen. Alle kinderen met verschillende talenten en mogelijkheden spelen samen. Ieder kind kan zich hier op zijn of haar eigen manier ontwikkelen.

Naast de groepsruimte is binnen een extra ruimte waar de peuters in een apart groepje kunnen werken. Lekker spelen kan in de huishoek en bouwen en stapelen kan op de bouwmat. Bij de groepstafel staan verschillende kieskasten. In deze kieskasten staan puzzels, spelletjes, poppen, klein speelgoed en knutselspullen. Aan de knutsel- en werktafel knippen, plakken en tekenen de peuters. De kringactiviteiten zijn in één van de hoeken van de ruimte. In de hal spelen de peuters met blokken, autootjes en ballen. De hal is ruim genoeg om ook te fietsen, te steppen en rond te rijden met karretjes.

Iedere dag gaan de peuters met hun pedagogisch medewerkers naar buiten. Hier is een glijbaan, een zandbak, een grasveldje en een speelplaats. Op het veldje en de speelplaats fietsen en spelen de peuters naar hartenlust. Af en toe gaan de peuters met hun pedagogisch medewerkers naar de speelzalen van de Talentencampus. Zo kunnen de kinderen alvast kennismaken met school. Met veel plezier spelen de peuters met ballen en hoepels. Als de scholen iets hebben opgebouwd, dan kunnen de peuters klimmen en klauteren over alles wat er staat. Kijk voor meer informatie ook op de website van de Talentencampus.

De peuterspeelzaal werkt nauw samen met school. Wij volgende de ontwikkeling van de kinderen via een gezamenlijk observatiesysteem. Als de kinderen 4 jaar zijn bespreken we met de ouders en de leerkracht de ontwikkeling van het kind. Het kind kan zo een goede start maken in het onderwijs.

Peuters zijn vanaf 2 jaar welkom op deze peuterspeelzaal.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 12.30 uur.
(Alleen tijdens school weken. In schoolvakantie zijn we gesloten.)

Rondleiding of aanmelden
Wilt u een rondleiding aanvragen, uw kind(eren) aanmelden of een algemene vraag stellen? Neem dan contact op met de Klantenservice of kijk op de website.
T: (088) 20 88 208
E: klantenservice@spring-kinderopvang.nl
W: http://www.spring-kinderopvang.nl